Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

cementdekvloer vloerdikte

Cementdekvloer – vloerdikte

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een offerte

  • 1000+ mensen gingen je voor

Direct gratis offerte

Dikte cementdekvloer

Denk je na over het laten aanbrengen van een cementdekvloer? Dan ben je misschien op zoek naar informatie over de juiste dikte voor de cementdekvloer. Als dat is omdat je graag zelf de vloer wilt leggen, is het goed om toch nog even verder te lezen. Een cementdekvloer aanbrengen is namelijk lastiger dan je denkt.

Wat is de minimale dikte cementdekvloer?

Voor een dekvloer op een bezemschone vloer, moet de totale dikte van de vloer, exclusief tegel, minimaal 4 centimeter zijn. Ga je met tegels werken? Dan is dit inclusief tegel 5 centimeter. Wanneer je linoleum of tapijt als eindvloer wilt, moet de dekvloerdikte tenminste 5 centimeter bedragen.

De minimale dikte kan per vloer verschillen. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of je er vloerverwarming onder wenst. Ook maakt het uit of de vloer moet worden opgehoogd. En zo zijn er nog andere factoren die de minimale dikte van de cementdekvloer bepalen.

Minimale dikte zandcement

Wanneer er wordt gewerkt met zandcement, moet de vloer een bepaalde dikte krijgen. De cementlaag moet immers een egale en stevige basis voor de vloer die erop komt vormen. De ideale dikte van het zandcement hangt af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort dekvloer, samenstelling van de mortel en de aanwezigheid van vloerverwarming.

Bij een hechtende zandcementvloer, is de dikte dan minimaal 3 tot 5 centimeter. In dit geval komt het cementgebonden zandcement rechtstreeks op de draagvloer. Wie kiest voor anhydriet, heeft een minimale dikte van 4 centimeter nodig. Bij een niet-hechtende cementdekvloer wordt vaak gekozen voor een minimale dikte van 50 centimeter.

Een cementdekvloer moet worden gelegd om de grond waterpas te maken. Als de ondergrond een beetje scheef is, moet de dikte van de cementdekvloer groter zijn. Zo krijg je een mooie, strakke en egale vloer.

Deskundig oog van een professional

De juiste dikte voor het cement bepalen, is iets wat kennis en kunde vereist. Een vakman weet precies hoeveel cement er nodig is en welke dikte de vloer moet hebben. Doe-het-zelvers bedoelen het vaak goed, maar komen niet tot de juiste dikte, met schade aan de vloer tot gevolg. Zonde van de tijd en zonde van het geld.

Daarom is het verstandig een vakman in te huren. Deze weet niet alleen welke dikte er nodig is, maar kan het hele proces van het leggen van de cementdekvloer tot een goed einde brengen. Op die manier bespaar je tijd, geld en vooral een hoop frustratie.

Wij helpen je graag.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

Cementdek.nl

Kievitsven 92
5249 JK Rosmalen
Tel: 085-0041863

Pampuslaan 75
1382 JM Weesp
Tel: 085-0041863

Openingstijden:

maandag 08:00-20:00
dinsdag 08:00-20:00
woensdag 08:00-20:00
donderdag 08:00-20:00
vrijdag 08:00-20:00
zaterdag 08:00-18:00