cementdekvloer in huis

Cementdekvloer – Woning

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 min een offerteaanvraag

  • 1000+ mensen gingen je al voor

Direct gratis offerte

Cementdekvloer huis

De cementdekvloer kun je ook prima gebruiken om in je woning te laten leggen. Zo’n dekvloer is dan in principe een vloer volledig gemaakt van cement, bestaande uit vezels, of juist niet. Deze keuze kun je eventueel zelf of samen met een vakman maken. Een cementdekvloer is vooral geschikt om een vloer weer mooi uit te vlakken en op deze manier te egaliseren. De ondergrond van een cementdekvloer is meestal van beton. Door de dekvloer te plaatsen, is het mogelijk eventueel weer een nieuwe vloer er overheen te leggen. Denk bijvoorbeeld aan laminaat of tegels.

Waarom een cementdekvloer in huis?

In huis is een cementdekvloer ook uitermate geschikt. Deze kun je voor allerlei toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld als er een klein hoogteverschil zit in de bestaande vloer, of als de ondervloer beschadigd is. Door een cementdekvloer erover heen te plaatsen, kunnen alle beschadigingen worden opgevuld en op die manier ontstaat egale vloer. Bovendien houdt dit materiaal vocht en kou tegen. Daarom kun je de vloer prima gebruiken om bijvoorbeeld de vloerisolatie mee weg te werken. Het isolatiemateriaal ligt dan onder de cementdekvloer.

Dit is ideaal om bijvoorbeeld vloerverwarmingsbuizen mee weg te werken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt ook voor een optimale isolatie. Het is belangrijk dat een dekvloer mooi glad en gelijkmatig gelegd wordt. Op die manier kun je eventuele oneffenheden in de ondervloer wegwerken.

Voordelen van een cementdekvloer in huis

Het laten leggen van een cementdekvloer in huis heeft verschillende voordelen. Eén daarvan hebben we al besproken: je kunt het vooral goed gebruiken als je de vloer wilt egaliseren. Op die manier ontstaat er een uitgevlakte cementdekvloer. Maar door deze vloer te laten plaatsen, komen er ook meer mogelijkheden vrij. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met de vloer ook meteen vloerverwarming aan te leggen en zo te besparen op de maandelijkse energierekening. Daarbij kun je ook meteen vloerisolatie laten aanleggen, zodat de vloer warm blijft en er minder warmte uit de woning ontsnapt.

Verder kan een cementdekvloer binnenshuis wel tegen een stootje. Laat je een keer een fles water vallen, dan zal dit eerder de vloer aan de oppervlakte dan de ondervloer zoals een cementdekvloer beschadigen. Dit materiaal is namelijk volledig waterbestendig. Bovendien kun je er ook voor kiezen om een cementdekvloer aan te brengen om op die manier juist hoogteverschillen te krijgen. Bijvoorbeeld als je een drempel wilt aanleggen.

Mogelijkheden van een cementdekvloer

Er zijn dus verschillende mogelijkheden van een cementdekvloer in huis. Benieuwd naar de toepassingen en wat deze vloer in jouw woning allemaal kan betekenen? Vraag dan hulp aan onze ervaren vaklui. Wij kunnen op afspraak langskomen om de vloer te inspecteren. Na accepteren van de offerte kan de vloer gelegd worden.