cementdekvloer zolder

Cementdekvloer – Zolder

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een gratis offerte

  • 1000+ mensen gingen je al voor

Direct gratis offerte

Cementdekvloer zolder

Ook op zolder kun je ervoor kiezen om een cementdekvloer te laten plaatsen. De meeste mensen hebben geen dergelijke vloer op zolder, maar hebben meestal te maken met een oude plankenvloer. Dat terwijl deze vaak aan onderhoud onderhevig is. Bovendien is de kans ook groot dat je over de planken zult struikelen als deze los komen te liggen of als er spijkers of schroeven omhoog komen. Op zolder is de kans zelfs het grootst dat je te maken krijgt met een vloer die niet mooi egaal is. Niet voor iedereen is de zolder een opslagplaats. Om deze reden kun je er dan voor kiezen toch een cementdekvloer op zolder te laten plaatsen.

Doel: egaliseren van de zoldervloer

Een cementdekvloer voor op zolder laat je plaatsen om de vloer op zolder te egaliseren. Deze kun je eventueel over de planken vloer heen plaatsen. Het egaliseren is absoluut nodig als je van plan bent om de zolder te gaan gebruiken als woonruimte. Zo is de zolder al lang niet meer de ruimte waar je al je overbodige spullen op plaatst, maar kun je er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld een logeerkamer van te maken. In zulke gevallen zal een planken vloer niet handig zijn en kun je er beter voor kiezen om een cementdekvloer te laten leggen.

In sommige gevallen kun je de vloer niet in één keer laten leggen en kun je de vloer beter in rechte stukken opdelen. Op die manier kun je ook voorkomen dat je oneffenheden krijgt. Het laten plaatsen van een cementdekvloer op zolder is een secuur werkje dat je dan het liefst overlaat aan een ervaren vakman.

Afwerking cementdekvloer

Een cementdekvloer op zolder is nooit het eindproduct. Het is belangrijk om deze goed af te werken. Je kunt weliswaar kiezen voor een coating, maar dat ziet er niet erg stijlvol uit. Als je de zolder gaat gebruiken als leefruimte, wil je waarschijnlijk iets gezelligers. Een goede optie om over de cementdekvloer heen te plaatsen, is laminaat. Dit maakt de zolder een stuk gezelliger en ziet er uitnodigend uit. De cementdekvloer gebruik je dan vooral om de ondervloer goed egaal te maken, zodat het laminaat niet hobbelig wordt. Bovendien kun je er ook meteen voor kiezen om isolatiemateriaal en vloerverwarming aan te leggen, onder de cementdekvloer. Op die manier zie je er niets meer van terug en heb je ook de zolder goed geïsoleerd.

Meer inspiratie nodig?

Heb je meer inspiratie nodig voor een cementdekvloer op zolder? Dan kun je onze ervaren vakmensen uitnodigen voor een inspectie van de vloer op zolder. Daarna kunnen we je adviseren over hoe de vloer geplaatst wordt. Na het accepteren van de offerte gaan we al snel aan de slag.