Cementdekvloeren door heel Nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of WhatsApp ons op 085-0041863

Cementdekvloer egaliseren

Een cementdekvloer egaliseren is een belangrijke stap om een vlakke en stabiele basis te creëren voor je vloerbedekking. Bij Cementdek hebben we jarenlange ervaring in het egaliseren van cementdekvloeren en zorgen we voor een perfect resultaat. Lees nu hoe een cementdekvloer egaliseren werkt!

Waarom een cementdekvloer egaliseren?

Het egaliseren van een cementdekvloer biedt verschillende voordelen. Een egale vloer voorkomt dat er later problemen ontstaan bij het leggen van vloerbedekking zoals tegels, laminaat of tapijt. Oneffenheden kunnen leiden tot scheuren en beschadigingen aan je vloerbedekking. Daarnaast zorgt een gladde ondergrond voor een betere hechting van de vloerbedekking, wat de levensduur van je vloer verlengt. Een goed geëgaliseerde vloer is ook esthetisch aantrekkelijker en praktischer in gebruik.

cementdekvloer zolder

Egaliseren cementdekvloer: het stappenplan

Het egaliseren van een cementdekvloer vereist precisie en de juiste aanpak. Volg dit stappenplan voor een vlekkeloos resultaat:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en vrij van stof en vuil is. Repareer eventuele scheuren of gaten.
  2. Primer aanbrengen: Breng een geschikte primer aan om de hechting van de egalisatiemortel te verbeteren. Laat de primer volledig drogen.
  3. Egale mortel mengen: Meng de egalisatiemortel volgens de instructies op de verpakking. Zorg voor een klontvrij mengsel.
  4. Mortel aanbrengen: Giet de egalisatiemortel op de vloer en verdeel deze gelijkmatig met een vlakspaan of rakel. Werk in secties voor het beste resultaat.
  5. Ontluchten: Gebruik een ontluchtingsroller om luchtbellen uit de mortel te verwijderen en een glad oppervlak te krijgen.
  6. Drogen: Laat de egalisatiemortel volledig drogen. Dit kan variëren van enkele uren tot een dag, afhankelijk van de gebruikte mortel en omgevingsomstandigheden.
  7. Controle: Controleer de geëgaliseerde vloer op oneffenheden. Indien nodig, kun je een tweede laag aanbrengen.

Natuurlijk kun je de cementdekvloer ook laten egaliseren door een specialist. Deze weet dit stappenplan snel en effectief te doorlopen.

Kosten egaliseren cementdekvloer

De kosten voor het egaliseren van een cementdekvloer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de vloer, de staat van de ondergrond en de gebruikte materialen. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de gebruikte producten en de ervaring van de vakmensen. Een goede egalisatie bespaart op de lange termijn kosten voor reparaties en vervangingen.

De prijs van het leggen van een vloer is ongeveer €40,- per vierkante meter. De kosten van het egaliseren van de cementdekvloer komen daar vaak nog bovenop, omdat de twee vaak hand in hand gaan.

Cementdekvloer egaliseren door Cementdek

Bij Cementdek ben je aan het juiste adres voor het egaliseren van je cementdekvloer. Wij werken met hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken om een perfect vlakke vloer te garanderen. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een professionele en snelle uitvoering van het werk. Wij bieden transparante prijzen en een uitstekende service. Of je nu een nieuwe cementdekvloer moet egaliseren of een bestaande vloer wilt verbeteren, wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

  • 2000+ tevreden klanten

  • Binnen 24 uur een scherpe offerte.

  • (zand) cementdekvloeren door heel Nederland