Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

Zandcement dekvloer

De zandcement dekvloer wordt gebruikt als deklaag op een ondervloer. Dit klinkt niet heel flexibel, maar toch is er met de zandcement dekvloer meer mogelijk dan dat velen vermoeden. De dikte van de zandcement dekvloer staat namelijk niet vast, waardoor je kunt spelen op het gebied van dikte en toepassing.

Bij Cementdek leggen we de perfecte zandcement dekvloer voor jou! Lees wat wij voor je kunnen betekenen, of neem gelijk contact op met één van onze specialisten.

Toepassingen van de zandcement vloer

De zandcement vloer kan in verschillende toepassingen van waarde zijn. Door te variëren in dikte en toevoegingen, is er namelijk van alles mogelijk! De vloer van zandcement kan bijvoorbeeld ingezet worden op de volgende manieren!

Zandcementvloer in huis

Een zandcementvloer in huis is een veel gebruikte mogelijkheid. De vloer wordt eenvoudig gecombineerd met een vloerverwarming, waardoor je het binnenshuis warm hebt zonder te veel te betalen. Doordat de zandcement dekvloer in veel verschillende manieren afgewerkt kan worden (denk aan laminaat, tegels of een extra laag) past hij binnen elk huishouden!

Zandcementvloer op werk

De zandcement dekvloer is over het algemeen neutraal, waardoor het een uitstekende vloer is om in werkgelegenheden aan te leggen. Door zijn sterke fundering is de zandcement dekvloer een prima keuze in het magazijn, maar ook in kantooromgevingen kan de vloer op verschillende manieren afgewerkt worden.

Zandcementvloer buiten

De zandcement dekvloer lijkt buiten misschien niet de meest logische keuze, maar in vele toepassingen kan dit wel degelijk succesvol zijn. Denk hierbij aan de vloer voor een overkapping, of als basis van een sportveld. Wanneer je de zandcementvloer buiten wil leggen, is een goede planning belangrijk, aangezien er met buien rekening gehouden moet worden.

Welk zand voor cementdekvloer?

Er zijn meerdere soorten zand mogelijk voor de cementdekvloer. Vaak is het een kwestie van voorkeur, maar de toepassing van je zandcement dekvloer heeft ook enige invloed op je keuze. De twee soorten die te onderscheiden zijn, zijn:

  • Vloerenzand: dit zijn korrels van ongeveer 4 millimeter die vaak worden gebruikt in cement voor vloeren. Deze zandsoort is goed te mengen met cement, waardoor een stevige vloer ontstaat die bijvoorbeeld goed ingezet kan worden in werkomgevingen.
  • Metselzand: deze korrels zijn net iets kleiner (3 millimeter), waardoor er een net wat fijnere vloer ontstaat. Sommigen geven hier de voorkeur aan, omdat het ervoor zorgt dat er makkelijker toevoegingen gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld een vloerverwarming.

Droogtijd zandcement

Over het algemeen hanteren we als droogtijd voor zandcement een week per centimeter dat de vloer dik is. De zandcement droogtijd wordt echter wel langer vanaf bepaalde dikten. Voor vloeren tot 5 centimeter geldt een week per centimeter, voor een vloer van 6 centimeter hanteren we 8 weken droogtijd en voor elke centimeter die er vanaf hier bij bovenop komt tellen we een extra 4 weken droogtijd.

Hoeveel zandcement er per m2 gebruikt wordt voor jouw vloer is afhankelijk van jouw wens. Wil je bijvoorbeeld een laag tegels over de vloer leggen, dan wordt de vloer automatisch een centimeter dikker en de droogtijd dus een week langer. De ideale dikte van jouw zandcement dekvloer verschilt per project. Onze specialisten overleggen dit graag met je!

Zandcement dekvloer van Cementdek

Wil jij een zandcement dekvloer laten leggen? Onze specialisten staan voor je klaar! Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en we een inschatting kunnen maken van het kostenplaatje voor jouw project. Zijn we het overal over eens, dan zorgen we dat de vloer zo snel mogelijk wordt gelegd. Ervaar het zelf!

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

  • 2000+ tevreden klanten

  • Binnen 24 uur een scherpe offerte.

  • (zand) cementdekvloeren door heel Nederland