Cementdekvloer2024-03-14T10:01:12+00:00

Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

Cementdekvloer

Cementdekvloer

Overweeg jij een cementdekvloer? Dit is een klusje dat vakmanschap vereist, omdat het eindresultaat een egale vloer moet zijn. Je kunt de cementdekvloer gebruiken in verschillende toepassingen, zowel als fundering voor je eindvloer als een woonvloer op zich. De cementdekvloer doet in beide gevallen hetzelfde: het zorgt voor een nieuwe, egale laag, waar jij veel aan kunt toevoegen. Denk hierbij aan vloerverwarming voor de temperatuur in de ruimte, maar ook aan betegeling voor de look van de ruimte.

Het is belangrijk dat je bij de legging van een cementdekvloer secuur te werk gaat. Elke vloer verschilt niet alleen per formaat, maar ook per aanpak in dikte, mogelijkheden en design. Onze specialisten helpen je graag jouw vloer te realiseren, van idee tot legging.

Soorten cementdekvloeren

Cementdekvloeren komen in verschillende soorten voor. In sommige gevallen worden verschillende vloeren gecombineerd, om zo tot een eindresultaat te komen. We weergeven de verschillende cementdekvloeren, zodat jij de vloer kunt vinden die het best bij jouw situatie past.

Zandcementvloer

De meest voorkomende cementdekvloer is de zandcementvloer. In de meeste gevallen geldt deze vloer als deklaag op de ondervloer. Hoe de zandcementvloer wordt afgewerkt is geheel aan jou. Het is mogelijk om in het zandcement een verwarming aan te leggen, waardoor de vloer in vrijwel elke toepassing een goede keuze is.

Smeervloer

Een andere soort deklaag is de smeervloer, die ook wel bekend staat als de specievloer. De kracht van de smeervloer zit hem in zijn egaliteit: hij kan uitstekend worden gebruikt om een hobbelige ruimte te egaliseren. Smeervloeren bestaan uit cementgebonden materialen, waardoor ze ideaal zijn in vochtige omgevingen.

Afwerkvloer

Ben je op zoek naar een cementdekvloer als bovenste laag van je vloeren, dan is de afwerkvloer de beste vloer voor jou. Het is mogelijk om deze vloer alsnog als dekvloer te gebruiken, maar doordat je zelf de kleur van deze vloer kunt bepalen, kan hij ook uitstekend als woonvloer functioneren. De afwerkvloer is beschikbaar in verschillende diktes.

Waarom een cementdekvloer?

De keuze voor een cementdekvloer is in veel gevallen een goede keuze, maar we willen wel benadrukken dat je goed moet nadenken of deze vloer de vloer is waar jij naar op zoek bent. Het leggen van een cementdekvloer kost tijd, maar het verwijderen ervan minstens zo veel. We leggen verschillende eigenschappen van deze vloer aan je voor, zodat jij je keuze kunt maken!

Duurzaam

Misschien wel het grootste voordeel aan de cementdekvloer is dat het een duurzame optie is. Cement is namelijk een natuurlijk materiaal, wat betekent dat er geen schaarste in is. Daarnaast is het recyclebaar: door de vloer af te breken, kan het omgezet worden in nieuw cement waarmee weer iets nieuws gebouwd kan worden. Duurzaamheid is vandaag de dag een steeds belangrijker onderwerp, waar we bij Cementdek graag over meedenken. Wanneer jij kiest voor een cementdekvloer, kies je voor een duurzame toekomst en verklein je je ecologische voetprint.

Goede warmtegeleiders

Of jij nou een grote vloer aanlegt in een magazijn, of het cement gebruikt als onderste laag van je woonvloer – het is altijd gepuzzel om de juiste verwarming in huis aan te leggen. Omdat de verwarmingskosten steeds hoger worden, wil je hier met je vloer rekening mee houden. In dit geval is de cementdekvloer een uitstekende keuze, omdat het cement warmte goed geleidt. Hierdoor kan je de centrale verwarming gerust een graadje kouder zetten, waardoor je bespaart op je maandelijkse kosten en duurzaam bezig bent!

Esthetiek

Cement wordt in de kunst gebruikt omdat het veel mogelijkheden biedt en een unieke look heeft. Het klinkt dus meer dan logisch dat je deze trend doorzet in de architectuur, maar toch zien we dat dit vaak andere gevolgen heeft. Cement heeft namelijk een erg neutrale esthetiek: het brengt weinig sfeer met zich mee. Toch is de cementdekvloer niet per sé een saaie vloer, veelal omdat het niet als bovenste laag wordt gebruikt. Door slim te spelen met lagen, of door een kleur in het cement aan te brengen, kun jij weldegelijk sfeer creëren met het gebruik van deze vloer.

Eenvoudig op maat

Wanneer de cementdekvloer is opgedroogd is het een erg massieve vloer, die niet te verplaatsen is. Toch is de vloer een stuk flexibeler dan de meesten op het eerste oog denken, aangezien het makkelijk in een ruimte gegoten kan worden. Hierdoor kan het cementdek eenvoudig op maat gemaakt worden en is geen project te gek. Je kunt hierbij denken aan magazijnen, huizen, winkelcentra, kantoorruimtes of noem maar op.

Cementdekvloer droogtijd

Als we de cementdekvloer vergelijken met andere vergelijkbare alternatieven, kunnen we niet voorbij de cementdekvloer droogtijd. Het duurt namelijk best lang totdat de vloer gedroogd is. Hiervoor kun je ongeveer een week per centimeter cement aanhouden. Aangezien vrijwel elke vloer minstens vier centimeter dik is, duurt het droogproces dus minstens vier weken. Dit gaat sneller bij andere soorten vloeren, zoals de anhydrietvloer.

Zo wordt een cementdekvloer gelegd

Bij het leggen van een cementdekvloer gaan we erg secuur te werk. We proberen altijd een vast stappenplan aan te houden, zodat we deze securiteit kunnen waarborgen, maar ook zodat jij als klant precies weet waar je aan toe bent. Dit stappenplan ziet er als volgt uit!

1. Opmeten

Eerst is het belangrijk om een idee te krijgen van de situatie. Dit doen we door opmetingen te doen. Deze stap kun jij ook voor ons uitvoeren: door bij het initiële contact precies te laten weten hoe groot de vloer moet zijn, kunnen wij direct te werk gaan. We houden bij dit eerste contact ook verdere wensen in acht: waarvoor wordt de vloer gebruikt en is het de bovenste- of een onderlaag?

2. Offerte ontvangen

Is de situatie helemaal duidelijk en zijn we het erover eens hoe we te werk gaan? Dan ontvang jij de offerte. Hierin staat nogmaals helemaal wat we precies gaan doen en natuurlijk ook wat de kosten hiervan worden. Officieel akkoord? Dan kunnen we beginnen!

3. Cementdekvloer storten

De eerste stap in de uitvoering is de cementdekvloer storten. Hoe dit precies gaat, is afhankelijk van de grootte van jouw vloer en hoeveel cement er precies nodig is. In de meeste gevallen duurt het storten zelf niet heel lang, maar dit is wel de stap waar we het meest secuur te werk moeten gaan, aangezien we hier de uiteindelijke ligging van de vloer al voor een groot deel bepalen.

4. De droogtijd

Nu de vloer ligt, is het tijd om de droogtijd af te wachten. Dit is erg belangrijk, omdat je nat cement nog makkelijk kunt aanpassen, waardoor het niet egaal zal zijn als we te vroeg verder werken. We hanteren een week per centimeter om de droogtijd te bepalen: de gemiddelde droogtijd is dan ook zo’n 4 weken, maar dit kan afwijken.

5. Cementdekvloer egaliseren

Nu de vloer is opgedroogd, is het tijd om de cementdekvloer te egaliseren. Een belangrijk onderdeel van het proces, aangezien je er nu voor zorgt dat je vloer daadwerkelijk geen hobbels meer heeft, een reden waarvoor de vloer in eerste instantie vaak wordt gelegd. Om te egaliseren gebruiken we egaline, een speciaal middel dat is gemaakt om cement te bewerken. Dit middel kan ook ingezet worden als de vloer op een later moment beschadigd raakt.

6. Cementdekvloer schuren

De vloer is strak en egaal: tijd om deze af te werken. Dit kan op verschillende manieren: je kunt de cementdekvloer schuren, maar je kunt de cementdekvloer ook coaten. Het ligt er een beetje aan wat jij uiteindelijk met de vloer wilt doen. Wordt de vloer de bovenste laag, dan is het mooi om deze te coaten, aangezien hij hierdoor een strakke look krijgt. Komen er nog één of meerdere lagen boven op je cementdekvloer, dan is het slimmer om deze te schuren. Zo weet je zeker dat de nieuwe laag probleemloos past.

7. Finishing touches

In principe is de vloer volledig afgerond. De bal ligt nu bij jou: je kunt de vloer gebruiken zoals je wil, maar je kunt hem ook nog verder afronden, door bijvoorbeeld betegeling toe te voegen. In deze laatste stap voorzien we je ook nog van wat laatste adviezen, zodat jij niet voor onvoorziene situaties komt te staan.

Waar een cementdekvloer?

De cementdekvloer kent vele verschillende toepassingen, sommige minder voor de hand liggend dan andere. We zetten een paar van de meest populaire toepassingen voor je op een rijtje. Het is goed om te weten dat de toepassing van de vloer ook de minimale dikte van de cementdekvloer bepaalt. Bekijk de volgende toepassingen eens en zie wat dit voor jou betekent.

In de woonkamer

Je ziet het niet vaak, maar toch kiezen veel huizen voor een cementdekvloer. De reden dat je dit niet vaak ziet, is omdat het niet de bovenste laag is. De vloer geleidt warmte goed en kan makkelijk afgewerkt worden, waardoor het een goede keuze is voor de onderlaag van jouw huis. In dit geval spreken we vaak over een vloer van 4 centimeter.

In de badkamer

De badkamer ligt net wat anders dan de woonkamer, omdat we hier spreken over een ruimte die vaak vochtig is. Hierom wordt er vaak voor een specifieke soort cementvloer gekozen, namelijk de smeervloer. Deze vloer wordt eenvoudig afgewerkt met betegeling, waardoor je badkamer helemaal de look krijgt van een echte badkamer, maar ook functioneert naar behoren.

In magazijnen

In een magazijn is een egale vloer erg belangrijk, maar is het natuurlijk ook belangrijk dat de vloer veel gewicht kan dragen. De cementdekvloer is in dit geval ideaal, omdat het makkelijk te combineren is met stellingen en daardoor goed als opslag- en verzendlocatie kan fungeren. In de meeste gevallen is het handig om te kiezen voor een cementdekvloer van een dikte van minstens 5 centimeter voor magazijnen, omdat je hierdoor de stevigheid versterkt.

In bedrijfspanden

Cementdekvloeren zijn misschien wel erg massief, toch kunnen ze eenvoudig afgewerkt worden op een manier die ideaal is voor bedrijfspanden. We denken hierbij gelijk aan bedrading, maar ook de indeling. In een bedrijfspand is het belangrijk dat er sprake is van sfeer, maar natuurlijk ook dat de vloer stevig en egaal is. De cementdekvloer kan hiervoor uitstekend ingezet worden: door hem slim af te ronden, zul je amper merken dat het cement is.

En nog veel meer!

Heb jij een project waarbij je verwacht dat de cementdekvloer een waardige toevoeging is? Neem gerust contact op met één van onze experts! We bespreken de mogelijkheden graag met je en zorgen voor de perfecte cementvloer voor jouw project.

Neem contact op

De vloeren van Cementdek

Ben jij op zoek naar een goede, stevige cementdekvloer? Kijk dan niet verder dan Cementdek! Bij ons ontvang je een uitgebreide service, van afmeting tot legging. Onze cementdekvloeren hebben door de jaren heen al veel succesvolle projecten opgeleverd – we maken jouw vloer graag het volgende succesverhaal! Daarnaast werken we ook nog eens erg snel: zodra jij met ons contact op hebt genomen, proberen we je binnen een minuut te voorzien van een eerste affiche.

Kom in contact!

Helemaal overtuigd, of heb jij nog vragen over de cementdekvloer en hoe deze voor jou ingezet kan worden? Vul gelijk ons contactformulier in! We trachten zo snel mogelijk contact met je op te nemen na het invullen van dit formulier om je vragen te beantwoorden of de eerste mogelijkheden te bespreken.

FAQ’s

Hoe onderhoud ik een cementdekvloer?2024-03-01T13:37:56+00:00

Aan een cementdekvloer hoef je weinig onderhoud uit te voeren, behalve dat deze om de zoveel tijd een schoonmaakbeurt kan gebruiken als deze als bovenste laag wordt gebruikt. Is de vloer beschadigd en zijn er daardoor hobbels ontstaan? Dan kan deze door een specialist geëgaliseerd worden met egaline.

Kan ik zelf een cementdekvloer leggen?2024-03-01T13:37:38+00:00

Het leggen van een cementdekvloer is een klus waar veel vakkennis bij komt kijken. Het antwoord is dus: nee, je kunt zelf geen cementdekvloer leggen, tenzij je hierin opgeleid bent. Probeer je het toch, dan is de kans groot dat de vloer hobbelig wordt en slordig wordt afgerond.

Wat is de minimale dikte van een cementdekvloer?2024-03-01T13:37:18+00:00

De minimale dikte van een cementdekvloer verschilt per vloer en vooral per functie. In een huis wordt vaak gekozen voor een vloer met een dikte van 3, 4 of 5 centimeter, waarbij er voor minimaal 4 centimeter wordt gekozen als er ook een verwarmingselement wordt toegevoegd. Wil jij de vloer afwerken d.m.v. betegeling, dan wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een vloer van minimaal 6 centimeter.

Wat kost een cementdekvloer?2024-03-01T13:36:55+00:00

De gemiddelde kosten van een cementdekvloer zijn €40,- per vierkante meter. Deze kosten kunnen afwijken: de minimale kosten zijn €25,- en de maximale kosten zijn €55,- per vierkante meter. De totaalprijs hangt dus af van de grootte van jouw project.

Ga naar de bovenkant