cementdekvloer aanbouw

Cementdekvloer – Aanbouw

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een offerte aanvragen

  • 1000+ mensen gingen je al voor

Direct gratis offerte

Cementdekvloer aanbouw

Een cementdekvloer is zeer geschikt om te gebruiken als vloer voor een aanbouw. We spreken dan meestal van een zogenaamde aanbouwvloer. Het is belangrijk dat ervaren vakmensen deze vloer dan correct komen leggen. Als de vloer correct wordt gelegd, kan dit vele voordelen hebben. Dat komt vooral doordat een cementdekvloer bestaat uit een mix van cement, zand en water. Met deze vloer is het eenvoudig om bijvoorbeeld leidingen weg te werken en isolatie van de vloer te maskeren. Wanneer de vloer door vakmensen gelegd is, heb je er het meeste profijt van. Zo kun je genieten van de aanbouw aan je woning.

Cementdekvloer als aanbouwvloer

Een cementdekvloer kun je dus prima als een aanbouw vloer gebruiken. Zo’n vloer bestaat uit zand in combinatie met een bindmiddel. Meestal gaat het dan om cement en water. Eventueel kan het ook gaan om andere materialen, zoals bijvoorbeeld kunsthars of anhydriet. Welke materialen de beste keuze zijn, kun je overlaten aan de ervaren vakmensen. Zij kunnen adviseren welk bindmiddel het handigst is om te gebruiken. Meestal gebruiken ervaren specialisten cement. Wanneer cement met water in aanraking komt en even met rust gelaten wordt, zal het verharden. Dat komt door een natuurlijke chemische reactie. Als het cement eenmaal verhard is, kan het nooit meer vloeibaar worden.

Dat is maar goed ook, want op die manier kun je een cementdekvloer prima als aanbouwvloer gebruiken. Het is namelijk niet gevoelig voor vocht. Op die manier kun je de vloer dan niet alleen gebruiken voor bijvoorbeeld in de woonkamer, maar is het ook in de douche prima te gebruiken.

Cementdekvloer aanbouw leggen

Een cementdekvloer als aanbouw leggen kan nog best lastig zijn. Zo is het ook belangrijk om een dikke, goede cementspecie te gebruiken. Met een pomp plaatsen vaklui deze dan op de nieuwe draagvloer. Vervolgens moet de vloer geëgaliseerd worden met een spaan. Het is daardoor lastig om dit zelf in één keer goed te doen. Anders kunnen er hoogteverschillen ontstaan. Ook dien je bij bijvoorbeeld badkamers rekening te houden met een afschot, zodat het water gemakkelijk naar de afvoer kan lopen.

Na het plaatsen duurt het ongeveer een week voordat de vloerlaag van 1 centimeter droog is. Dit geldt dan per centimeter. Kies je dus voor een vloer van vier centimeter, dan heb je vier weken de tijd nodig om de vloer goed te laten drogen.

Vraag om advies

Zelf een cementdekvloer voor de aanbouw leggen kan nog behoorlijk lastig zijn. Daarom raden we het niet aan om dit zelf te doen, maar dit over te laten aan een ervaren specialist. Vraag daarom een offerte aan. We komen graag onder het genot van een kopje koffie de vloer inspecteren en onze adviezen delen. Daarna kunnen we na het accepteren van de offerte aan de slag om de mooiste cementdekvloer te leggen.