Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

Dikte cementdekvloer

Wanneer je een cementdekvloer laat leggen is het goed om te weten wat de dikte van je cementvloer moet zijn. Dit verschilt per project. De dikte van een cementdekvloer wordt namelijk bepaald door waarvoor hij gebruikt wordt. Op deze pagina nemen we je mee naar de verschillende cementvloeren en zeggen we je hoe jij de dikte van deze cementdekvloer kunt bepalen. Lees snel verder!

Wat is de minimale dikte cementdekvloer?

De minimale dikte van een cementdekvloer is 3 centimeter. We praten in dit geval over een cementdekvloer gemaakt van zandcement die gebruikt wordt als hechtende vloer. Dit betekent dat deze als koppelstuk tussen twee lagen wordt gebruikt: het is niet de bovenste laag en dus niet zichtbaar. Wanneer je wil kiezen voor een niet-hechtende zandcementdekvloer, praten we al snel over de maximale dikte van een cementdekvloer, aangezien deze kan oplopen tot wel 50 centimeter.

Dit laatste is wel echt een uiterste. Cementdekvloeren komen in veel verschillende soorten voor, maar zijn meestal tussen de 4-6 centimeter dik. Zeker weten wat de dikte van jouw cementdekvloer gaat zijn, neem dan alvast contact met ons op. Onze specialisten zullen een gerichte inschatting proberen te maken.

Wat bepaalt de dikte cementdekvloer?

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de dikte van je cementdekvloer. We beginnen hierbij met de functie van de vloer: geldt de vloer als bovenste laag, dan zal deze een stuk minder dik zijn dan wanneer de vloer als tussenlaag ingezet wordt. Verder zijn er beïnvloedende factoren in de vorm van het toevoegen van verwarming, betegeling of andere dingen.

Dikte cementdekvloer op isolatie

Wanneer je een extra verwarmingselement aan je vloer wil toevoegen, zul je dit merken aan de dikte van je cementdekvloer. De minimale dikte van je cementdekvloer met vloerverwarming is namelijk dikker dan de algemene minimale dikte van een cementdekvloer: de dikte van een cementdekvloer op isolatie is 5 centimeter. Hierbij moet wel gezegd worden dat het verschilt per isolatiemateriaal: we hebben het hier over de dikte van de cementdekvloer op een noppenplaat. Wanneer je ander materiaal wil gebruiken, kan de dikte afwijken.

Droogtijd per dikte cementdekvloer

De dikte van je cementdekvloer staat direct in verband met de droogtijd hiervan. We houden hiervoor vaste regels aan: elke centimeter dat de vloer dik is, staat voor een week droogtijd. Deze regel is wel geldig tot vloeren van vijf centimeter. Een vloer van vijf centimeter laten we namelijk zes weken drogen, een vloer van zes centimeter acht weken en voor elke centimeter die er boven de zes centimeter bijkomt, tellen we vier weken droogtijd.

Zeker weten? Schakel Cementdek in

Twijfel jij over welke dikte jouw cementdekvloer moet zijn, of ben je op zoek naar een specialist die niet alleen de ideale dikte bepaalt maar ook helpt met het leggen van de vloer? Cementdek staat voor je klaar! We beantwoorden al jouw vragen maar helpen je ook concrete stappen te zetten richting de juiste dikte voor je cementvloer. Ervaar het zelf!

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

  • 2000+ tevreden klanten

  • Binnen 24 uur een scherpe offerte.

  • (zand) cementdekvloeren door heel Nederland