Cementdekvloeren door heel Nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of WhatsApp ons op 085-0041863

Droogtijd cementdekvloer

De droogtijd van je cementdekvloer is enorm verschillend per project. Het is goed om deze droogtijd van de cementdekvloer mee te nemen in je planning, omdat het je enigszins beperkt in de invulling van je project voor een bepaalde tijd. Gelukkig kan het goed ingeschat worden van tevoren. Wanneer het helder is wat jij precies met de cementdekvloer wil, kunnen we eenvoudig laten zien hoeveel tijd dit gaat kosten, waardoor je geen onzekerheid ervaart.

Hoe lang moet een cementdekvloer drogen?

Hoe lang een cementdekvloer moet drogen verschilt per type vloer en per dikte van de vloer. Over het algemeen hanteren wij de regel dat elke centimeter dikte een week droogtijd heeft. Oftewel: de droogtijd voor 4 centimeter is 4 weken! Let hierbij wel op: de droogtijd per centimeter wordt meer naarmate de vloer dikker wordt. Voor een vloer van 6 centimeter is er een droogtijd van 8 weken, voor elke centimeter die er vanaf hier bij komt hanteren we 4 extra weken droogtijd. Deze droogtijd omvat meerdere dingen: de vloer is vanaf nu klaar om gebruikt te worden, maar het is ook tegelijkertijd ook de cementdekvloer droogtijd voor lopen.

Cementdekvloer droogtijd versnellen

Vind jij de droogtijd voor de cementdekvloer te lang, dan is het mogelijk om de cementdekvloer droogtijd te versnellen. Hiervoor gebruik je een droogtijdversneller voor de cementdekvloer! Dit gooi je door het mix van de cement, waardoor de droogtijd afneemt. Wanneer je de droogtijd van een cementdekvloer wil verkorten, moet je wel rekening houden met de extra kosten van de droogtijdversneller van de cementdekvloer.

Afwijkende droogtijd in verschillende omstandigheden

Het kan zijn dat de droogtijd van de cementdekvloer afwijkt, of op een andere manier wordt aangepakt. We zetten een paar van deze gevallen op een rijtje!

Droogtijd cementdekvloer vloerverwarming

Een populaire toevoeging aan de cementdekvloer is de vloerverwarming. Doordat het cement goed geleid, is het een uitstekende manier om je verwarming net een graadje kouder te zetten. Een cementdekvloer met vloerverwarming kent in principe geen langere droogtijd dan zonder vloerverwarming, maar er moet wel bij worden verteld dat je de vloerverwarming niet kunt gebruiken voordat de vloer volledig opgedroogd is. Er ontstaan anders scheuren in de vloer.

Droogtijd cementdekvloer voor egaline

Egaline is een middel dat wordt gebruikt om de vloer egaal te maken. Hiervoor wordt vaak een laag van 5 mm aan de vloer toegevoegd. In de meeste gevallen zorgt dit voor maximaal een dag extra droogtijd.

Droogtijd cementdekvloer voor tegels

Wanneer je tegels over de cementdekvloer wilt leggen, wordt de vloer automatisch een centimeter dikker. De droogtijd van de cementdekvloer voor tegels is dus een week langer dan wanneer je een vloer zonder tegels laat aanleggen.

Droogtijd cementdekvloer laminaat

Net als bij tegels is de droogtijd van een cementdekvloer voor laminaat een extra week. Dit komt doordat er een extra centimeter cement aangelegd moet worden, aangezien het laminaat anders niet aangelegd kan worden.

Ontvang advies van Cementdek

Wil jij vooraf een inschatting verwachten van hoelang de droogtijd van je cementdekvloer ongeveer gaat zijn? Onze specialisten vertellen je er alles over! Niet alleen helpen we je met het bepalen van de dikte van de vloer, maar we voeren ook graag de berekening uit hoe lang het zal duren totdat deze vloer weer droog is. Neem contact op met Cementdek en ervaar het zelf!

Vraag direct een gratis offerte aan!

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

  • 2000+ tevreden klanten

  • Binnen 24 uur een scherpe offerte.

  • (zand) cementdekvloeren door heel Nederland