Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

Gewicht cementdekvloer

Het aanleggen van een cementdekvloer wordt vaak gezien als een leuk klusje dat zelf uitgevoerd kan worden, maar niets is minder waar. Iets waar velen zich namelijk in verslikken is het gewicht van de cementdekvloer. Het kan lastig zijn om met het gewicht van een cementdekvloer om te gaan. Een specialist is hierin getraind en weet precies wat er moet gebeuren om succesvol om te gaan met het gewicht van de cementdekvloer zonder dat iemand hier last van heeft. We vertellen je er meer over!

Gewicht cementdekvloer per m2

Voor elke centimeter dat de cementdekvloer dik is, rekenen we zo’n 20 kilogram. Gemiddeld heeft een cementdekvloer een laagdikte van 3 centimeter, wat betekent dat het gewicht van de cementdekvloer per m2 zo’n 60 kilogram is. Dit rekent per centimeter door. We zetten het gewicht van de cementdekvloer per m3 voor je op een rijtje.

Dikte in cm Gewicht in kg/m2
2 40
3 60
4 80
5 100
6 120
7 140
8 160

Het soortelijk gewicht van de cementdekvloer verschilt wel per cementsoort. Omdat het gewicht van een cementdekvloer erg hoog kan oplopen, kiezen sommigen voor een lichtgewicht, bijvoorbeeld zandcement. Dit bespaart kracht bij het tillen en het verwerken van het materiaal. Weten welk soort cement het best bij jouw wens past? We adviseren je hier graag over!

Waarom is het gewicht belangrijk?

Bij het aanleggen van een cementdekvloer is het gewicht erg belangrijk. Dit heeft alles te maken met de fysieke moeite die het kost om een cementdekvloer te leggen. Onze specialisten weten precies hoe ze te werk moeten gaan met elk gewicht van de cementdekvloer en hebben de juiste tools in huis om zoveel mogelijk gewicht af te nemen van het lichaam.

Van het gewicht van de cementdekvloer merk je vaak niet heel veel, maar het aanleggen ervan brengt ook al veel gewicht met zich mee. Een zak zandcement is bijvoorbeeld vaak minstens al 10 kilo. Wanneer je hier een hele dag mee sleept, kan dit gevolgen hebben voor het lichaam.

Gewicht vloer van Cementdek!

Cementdek berekent graag wat het gewicht van jouw cementdekvloer gaat worden! Hierin kijken we niet alleen naar hoe dik je vloer wordt, maar ook na wat de nabewerking hiervan wordt en welke andere factoren invloed op je vloer kunnen hebben. We helpen ook graag met de uitvoering hiervan! Kom in contact en ervaar het zelf!

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

  • 2000+ tevreden klanten

  • Binnen 24 uur een scherpe offerte.

  • (zand) cementdekvloeren door heel Nederland