cementdekvloer kosten

Cementdekvloer – Kosten

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een offerte op maat

  • 1000+ mensen gingen je voor

Direct gratis offerte

Kosten cementdekvloer

Een cementdekvloer is een dekvloer die wordt gelegd uit cement. Meestal is de vloer opgebouwd uit drie lagen: de constructieve vloer, de egalisatievloer (de cementdekvloer) en de afwerkvloer. Je kunt er ook voor kiezen om de cementdekvloer meteen de eindvloer te laten zijn.

Het is goed om te weten dat de prijs van een cementdekvloer stijgt als er extra isolatie, vloerverwarming of krimpnetten moeten worden aangebracht. Daarnaast maak je kosten voor de eindvloer. Bijvoorbeeld voor hout of voor vloerbedekking. Wat kost een cementvloer in de basis?

Wat kost een cementdekvloer?

De cementdekvloer prijs verschilt per aanbieder. Gemiddeld bedragen de kosten ongeveer 40 euro per vierkante meter. De minimale cementdekvloer kosten bedragen zo’n 25 euro per vierkante meter. Maximaal zijn de kosten zo’n 55 euro per vierkante meter.

Naast de cementdekvloer kosten voor het materiaal, maak je kosten voor de reiskosten van de vaklui. Dat is meestal zo’n 5% van het gehele bedrag. Voor materiaal en afval betaal je 30 procent van de prijs, en voor de daadwerkelijke arbeid 65 procent.

Een cementdekvloer kan bij de buurman meer of minder kosten dan in jouw huis. Dat heeft te maken met de dikte van de vloer, de uiteindelijke afwerking, hoeveel materiaal er nodig is, het aantal vierkante meters en of je de vloer wilt laten afpapen. Afpapen betekent dat er een verharde, dunne cementlaag over de nieuw gelegde vloer wordt gelegd. De toplaag is dan verhard.

Kosten besparen?

Veel mensen denken kosten te besparen door zelf aan de slag te gaan. Dat lijkt misschien op het eerste oog voordelig, maar eigenlijk is het laten aanleggen van een cementdekvloer vaak goedkoper. Hoe zit dat?

Wanneer je gaat doe-het-zelven, heb je allerlei materialen en apparatuur nodig, die de vakman al heeft. Je zult deze materialen moeten huren of aanschaffen. Natuurlijk maak je ook kosten voor het cement zelf. Dan moet je tijd en moeite investeren in het aanleggen van de vloer. Het aanbrengen van cement moet in één keer goed gebeuren. Gebeurt het niet goed? Dan moet de hele vloer er weer uit. En dat is juist waar de kosten zitten: het opnieuw beginnen kost veel geld. Dat had je kunnen besparen door direct een professional in te huren.

Extra opties

Soms is het nodig om een cementdekvloer op te ruwen. Dat is noodzakelijk als er bijvoorbeeld vloerbedekking zal worden gelegd, of als je er zeker van wilt zijn dat de tegels goed hechten. Wanneer je een dikke cementdekvloer nodig hebt omdat je huidige vloer te laag ligt, niet waterpas is, of omdat je er vloerverwarming in wilt verwerken, zal de prijs stijgen.

Het is goed van tevoren al na te denken over de extra opties en er rekening mee te houden in het budget. Onze medewerkers kunnen langskomen om de huidige vloer te bekijken, te inspecteren en om advies te geven. Je ontvangt een scherpe offerte. Na het akkoord, gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

Cementdekvloer door een professional

Huur een vakman in om frustratie en geldverspilling te voorkomen. De professional weet precies wat hij moet doen om de cementdekvloer mooi aan te brengen. Er wordt efficiënt gewerkt, en voordat de vakman aan de slag gaat, wordt de vloer geïnspecteerd. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Een vakman legt een cementdekvloer veel sneller dan een doe-het-zelver. Daarnaast werken we tegen concurrerende prijzen. Vraag nu nog om meer informatie of een offerte en geniet binnenkort van je strak aangelegde vloer.