cementdekvloer-buiten

Cementdekvloer – Buiten

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een offerte

  • 1000+ mensen gingen je voor

Direct gratis offerte

Cementdekvloer buiten

Cementdekvloer kun je ook prima buiten laten leggen. Overal kan een dergelijke vloer dan ook goed uit de verf komen. Dat komt doordat cementdekvloeren krachtig materiaal zijn en bovendien kwalitatief goed. Juist omdat een cementdekvloer zo flexibel is, kan het ook buiten gelegd worden. Het is dan ook geen wonder dat deze vloeren erg geliefd zijn om te gebruiken als terras of een werkplaats. Daarnaast kun je deze vloeren ook prima gebruiken als oprit naar een garage, of zelfs in de garage zelf. Deze vloeren kun je dus op allerlei manieren inzetten.

Cementdekvloeren zijn weerbestendig

Het voordeel van cementdekvloeren is dat ze weerbestendig zijn. Ze houden door de mix van zand, cement en water vocht en kou tegen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een cementdekvloer buiten te laten plaatsen, bijvoorbeeld voor het terras. Doordat de vloeren kou tegenhouden, is het fijner om op zo’n terras te zitten. Daarnaast wordt zandcement buiten in de garage wel vaker gebruikt, bijvoorbeeld om auto’s op te parkeren. Doordat de vloer erg hard is, zal de vloer de auto dragen zonder te beschadigen. Je kunt deze vloeren dus voor verschillende toepassingen buiten gebruiken.

Werkwijze cementdekvloer

Om te bepalen of een cementdekvloer buiten geschikt is voor je toepassing, is het goed om eerst te weten waar deze vloer van gemaakt wordt. Het is een mix van zand, cement en water. De bovenkant is behoorlijk sterk wanneer deze vloer eenmaal is uitgehard. Daarna is er een tal van mogelijkheden om de vloer af te werken. Doordat het materiaal voordat het uithardt redelijk flexibel is, kun je gemakkelijk variëren in verschillende eigenschappen. Zo kun je eenvoudig zelf bepalen hoe dik de vloer mag worden. Dat kan zo dun als twee centimeter en zo dik als tien centimeter zijn. Na het uitharden kun je er prima een zware auto opzetten; het materiaal zal dan prima hard blijven.

Na het leggen van de vloer kun je ook kiezen om deze af te laten werken met een gekleurde coating. Op die manier kun je voorkomen dat je een grijze vloer hebt, maar juist meer kleur aan de ruimte kunt geven. Een ander voordeel van cementdekvloer buiten is dat je deze dan gemakkelijk schoon kunt maken. Deze vloeren moeten eerst door de specialist glad worden geschuurd met een vlinderschuurmachine voordat de coating kan worden aangebracht.

Cementdekvloer laten leggen

De meeste mensen weten dat een cementdekvloer leggen een heel precies werkje is. Daarom is het dus slim om ervoor te kiezen deze niet zelf te leggen, maar dit te laten doen door een specialist. Om deze reden raden we aan een offerte aan te vragen, zodat onze vakmannen op inspectie kunnen komen om te bepalen hoe de vloer het beste gelegd kan worden. Daarna zullen de specialisten de vloer naar tevredenheid komen leggen.