cementdekvloer garage

Cementdekvloer – Garage

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een offerte aanvragen

  • 1000+ mensen gingen je al voor

Direct gratis offerte

Cementdekvloer garage

Een cementdekvloer is heel geschikt voor de in de garage. De mix van zand, cement en water maakt dat de vloer erg sterk is als deze eenmaal is uitgehard. Het is voor deze vloer dan ook absoluut geen probleem om zwaar materieel te dragen. Een paar auto’s op deze vloer plaatsen zal de vloer dus niet beschadigen. Dit is ook de reden waarom we een cementdekvloer vaak in de garage tegenkomen. De vraag is dan wel of het beter is om de vloer zo te laten, of om deze toch te voorzien van een likje verf of coating. Onze ervaren vaklui denken dan altijd mee en adviseren je graag.

Cementdekvloer zonder toplaag?

Het lijkt voor de hand te liggen dat je de cementdekvloer van een garage niet hoeft te voorzien van allerlei vloerbedekkingen zoals tegels. In de meeste gevallen is het zo laten van de vloer echter voldoende. Maar het is wel belangrijk om erbij op te merken dat een cementdekvloer nooit het eindproduct is. Met andere woorden: de dekvloer moet altijd voorzien worden van een beschermlaag. Het is wel mogelijk om de dekvloer als toplaag te hebben, maar dan dien je deze zeker af te werken met een coating.

Het is dus belangrijk om te weten dat als je een cementdekvloer in een garage laat leggen, dat deze niet voldoende sterk is om er meteen auto’s op te zetten. Zonder goede afwerking is de vloer ook behoorlijk broos en is het erg ruw. Daardoor is het niet mogelijk de vloer te onderhouden en is de kans groot dat deze al vrij snel zal beschadigen.

Cementdekvloer garage laten coaten

De cementdekvloer zorgt er ook voor dat de ondervloer van de garage waterpas is. Op die manier kun je oneffenheden voorkomen. De dekvloer is dus vooral bedoeld om de ondervloer te egaliseren. Een cementdekvloer is nooit het eindproduct, er moet altijd nog iets mee gebeuren. Als vloer zelf is dit materiaal te broos, maar je kunt de vloer wel ‘zo laten’. Die keuze kun je zeker maken als je kiest voor deze vloer voor een magazijn, garage of een schuur. Het plaatsen van vloerbedekking is dan te duur en ook niet nodig. Maar de afwerking moet dan wel in orde zijn.

In een garage is immers de kans groot dat er grote, zware wagens op zullen rijden. Om deze reden is een goede afwerking belangrijk. Denk dan aan een goede keuze. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook als transparante coating. Deze coating zorgt ervoor dat vloeistoffen en vuil geen kans krijgen en de vloer is daarmee onverwoestbaar en makkelijk schoon te krijgen. Meer advies nodig? Vraag dan om een offerte. Onze ervaren vakmensen komen de vloer dan graag inspecteren.