Cementdekvloer – Bedrijfsruimte

  • Cementdekvloer door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een offerteaanvraag

  • 1000+ mensen gingen je al voor

Direct gratis offerte

Cementdekvloer bedrijfsruimte

Een bedrijfsruimte bestaat meestal uit een stijlvolle epoxyvloer. Toch kun je deze vloer niet zomaar aanbrengen op de ondergrond. Als de ondergrond namelijk niet mooi egaal is, zie je al deze oneffenheden al gauw terug in het eindresultaat. Daardoor kan het voorkomen dat er scheuren en barstjes ontstaan en dat de vloeistofdichtheid in het geding komt. Om deze reden is het belangrijk de ondervloer altijd eerst te egaliseren. Eén van de beste manieren om dit dan te bereiken, is door een cementdekvloer in de bedrijfsruimte te laten storten. Daarna smeren ervaren vaklui dit materiaal uit, zodat je afrekent met oneffenheden.

Een cementdekvloer in de bedrijfsruimte

Om de bedrijfsruimte correct te voorzien van een goede vloer, is het belangrijk dat je deze eerst egaliseert. In de bedrijfsruimte kom je vaak vloeren zoals vloerbedekking, tegels of epoxy tegen. Al deze materialen kunnen een behoorlijk teleurstellend resultaat leveren als de ondervloer niet goed geëgaliseerd is. Met een cementdekvloer kun je zulke problemen ook voorkomen. De vloer bestaat uit een mengeling van zand, cement en water. Wanneer deze vloer is uitgehard, is het materiaal hard genoeg om dan zelfs een paar auto’s te kunnen dragen. Op die manier is ook de veiligheid van de vloer in de bedrijfsruimte gegarandeerd.

Werkwijze cementdekvloer in bedrijfsruimte

Een cementdekvloer plaatsen in een bedrijfsruimte gebeurt op dezelfde manier als het geval is in andere ruimten. Daarom moet eerst de basisvloer goed worden schoongemaakt en vervolgens voorzien van een primer. Deze primer zorgt ervoor dat de cementdekvloer dan goed kan hechten en niet meer los zal laten. Door cement te vermengen met water, zal de vloer ook snel verharden. Om deze reden is het dan ook belangrijk dat je verdamping van water aan de bovenkant van de vloer zoveel mogelijk voorkomt. Dat is mogelijk door bijvoorbeeld de vloer af te dekken met folie.

Het kan tot een week per centimeter dikte duren totdat de vloer volledig droog is om een vloerbedekking aan te kunnen brengen. Het is daarom dan ook niet aan te raden om na een paar dagen al een mooie epoxyvloer aan te leggen. Wie een vloer van bijvoorbeeld vier centimeter wil, heeft ook een verhardingstijd van vier centimeter nodig. Toch is dat niet altijd haalbaar. Er zijn daarom ook snelle verhardende kant-en-klaar producten op de markt. Onze experts beschikken dan ook over allerlei middelen om te zorgen dat de dekvloer snel in gebruik kan worden gekomen.

Vraag het onze experts

Onze vakmensen kunnen na het storten van de vloer testen of de vloer voldoende droog is door een controle uit te voeren. Dat kan door damp dichte folie op een dekvloer te leggen. Ontstaat er geen condens, dan is de vloer voldoende droog. Het is al duidelijk: een cementdekvloer in een bedrijfsruimte laten storten laat je over aan vakmensen. Vraag dan een offerte aan en we komen de vloer al snel inspecteren. Zo richt je binnen een paar weken jouw ruimte al in.