Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

Zandcement

Smeervloer – cementdekvloer

Wat is een smeervloer?

  • Smeervloer door heel Nederland

  • Smeervloeren door heel Nederland

  • 1000+ mensen gingen je voor

Direct gratis offerte

Smeervloer

Smeervloeren noemen we soms ook wel specievloeren of zwevende dekvloeren. Een dekvloer wordt bovenop een dragende vloer aangebracht. Kiezen voor een smeervloer is dan een goed idee als je te maken hebt met een vochtige omgeving. Ze kunnen namelijk goed tegen vocht, doordat ze bestaan uit cementgebonden materialen. Het aanbrengen van een smeervloer is een precies klusje. Dat kun je het beste laten doen door een ervaren vakman. Wie wil doe-het-zelven, zal merken dat de klus toch lastiger is dan je vooraf denkt.

Wat is een smeervloer?

Een smeervloer is de ondervloer waarop uiteindelijk de afgewerkte vloer komt. Het zorgt ervoor dat oneffenheden en beschadigingen worden opgeheven. Het verhoogt de complete vloer en het koppelt verschillende ruimtes op hetzelfde niveau. Zo ontstaat er overal een gladde, strakke vloer.

Om een mooie smeervloer te leggen, is veel kennis vereist. Niet alleen van het aanbrengen zelf, maar ook van de materialen en de juiste verhoudingen van het cement. Voor een vakman is dit dagelijks werk. Het is dan ook een goed idee een vakman voor een smeervloer aanbrengen te overwegen.

Smeervloer vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in huis. Daardoor heb je het altijd lekker warm aan de voeten en heb je binnen een prettig klimaat. Vloerverwarming verhoogt ook het comfort in huis. Je kunt bij de aanleg van vloerverwarming kiezen voor een smeervloer. Dat werkt zo:

Eerst wordt over de volledige breedte van de constructievloer een onderlaag geplaatst. Die bestaat uit reflectiefolie. Daarna worden er gegalvaniseerde krimpnetten overheen geplaatst. De vloerverwarmingsbuizen worden daaraan vastgemaakt. Daarna komt er rondom de randen nog extra isolatie.

Wanneer de vloer is gelegd, is het belangrijk de vloerverwarming niet meteen maximaal warm te laten worden. Voer de temperatuur dan op tot de gewenste temperatuur, met één graad per dag. Zo voorkom je dat de vloer zal scheuren. Warmte zorgt bij een cementdekvloer er immers voor dat de vloer zal krimpen. Onze professionals kunnen je hierbij ook adviseren.

Smeervloer aanbrengen

De professional brengt de smeervloer aan door de vloer eerst schoon te maken. Dat is heel belangrijk bij het aanbrengen van deze vloer. Daarna wordt de ondervloer geprepareerd. Oneffenheden, kieren en gaten worden opgevuld. Vervolgens wordt de vloer geëgaliseerd, waarna de egaline moet drogen. Dat duurt tenminste 24 uur.

Een week na het egaliseren kan de professional beginnen met het smeervloer aanbrengen. De vakman gaat dan aan de slag met het compleet maken van de vloer. Bespaar zelf tijd, moeite en frustratie en laat de vloer aanbrengen door een vakman.

Smeervloer kosten

Wat kost zo’n vloer eigenlijk? Online zul je verschillende prijzen vinden. Dat is niet gek, want iedere aanbieder bepaalt ook zijn eigen prijzen. Natuurlijk hangt de uiteindelijke prijs af van hoeveel materiaal er gebruikt moet worden, over welk oppervlak je een smeervloer wilt aanleggen, de staat van de vloer, et cetera. De kosten hiervan verschillen dus, maar er is wel een gemiddelde.

Gemiddeld kost het smeren van een cementdekvloer zo tussen de 25 euro en 55 euro per vierkante meter, afhankelijk van de gekozen laagdikte. Laat onze professional langskomen voor een inspectie. Dan kunnen we samen bepalen welke werkzaamheden verricht moeten worden en het kostenplaatje bepalen.

Wij helpen je graag.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

Cementdek.nl

Kievitsven 92
5249 JK Rosmalen
Tel: 085-0041863

Pampuslaan 75
1382 JM Weesp
Tel: 085-0041863

Openingstijden:

maandag 08:00-20:00
dinsdag 08:00-20:00
woensdag 08:00-20:00
donderdag 08:00-20:00
vrijdag 08:00-20:00
zaterdag 08:00-18:00