Cementdekvloeren door heel Nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of WhatsApp ons op 085-0041863

Schuimbeton

Tegels op cementdekvloer

Er zijn veel verschillende typen afwerkingen mogelijk voor de cementdekvloer. Wanneer je op zoek bent naar een mooie afwerking waarin je ook echt je eigen voorkeur kunt doorvoeren, zijn tegels op de cementdekvloer een uitstekende keuze. We vertellen je meer over tegels op de cementdekvloer en wat wij hierin voor je kunnen betekenen!

Waarom kiezen voor tegels op een cementdekvloer?

Een cementdekvloer is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook veelzijdig. Het biedt een perfecte ondergrond voor tegels. Of je nu kiest voor keramische tegels, natuursteen of andere soorten, een cementdekvloer zorgt voor een egale en stabiele basis. Dit maakt het leggen van tegels eenvoudiger en zorgt voor een langdurig mooi resultaat.

cementdekvloer zolder

Wanneer tegelen op een nieuwe cementdekvloer?

Het is essentieel om te weten wanneer je kunt beginnen met tegelen op een nieuwe cementdekvloer. Een verse cementdekvloer moet voldoende droog zijn voordat je begint. Dit voorkomt problemen zoals loslatende tegels of scheuren in de vloer. De droogtijd kan variëren, afhankelijk van de dikte van de vloer en de omgevingsomstandigheden, maar reken gemiddeld op één week per centimeter dikte.

Tegels lijmen op verse cementdekvloer

Soms is het mogelijk om tegels te lijmen op een verse cementdekvloer, vooral bij gebruik van speciale lijmen die geschikt zijn voor natte ondergronden. Deze methode kan tijd besparen, maar vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Het is belangrijk om de instructies van de lijmfabrikant op te volgen om een duurzaam resultaat te garanderen.

Tegels leggen op cementdekvloer: stappenplan

 1. Voorbereiding: zorg ervoor dat de cementdekvloer schoon en droog is. Verwijder stof, vuil en andere onzuiverheden.
 2. Primer aanbrengen: breng een geschikte primer aan op de cementdekvloer om de hechting te verbeteren.
 3. Lijm voorbereiden: gebruik een hoogwaardige tegellijm die geschikt is voor cementdekvloeren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste mengverhouding.
 4. Lijm aanbrengen: breng de lijm gelijkmatig aan met een getande troffel. Dit zorgt voor een goede verdeling en hechting van de tegels.
 5. Tegels plaatsen: leg de tegels zorgvuldig in de lijm en druk ze stevig aan. Gebruik afstandhouders om een gelijkmatige voegbreedte te behouden.
 6. Droogtijd: laat de tegels drogen volgens de aanbevolen droogtijd van de lijmfabrikant.
 7. Voegen: breng voegmiddel aan tussen de tegels en zorg ervoor dat het gelijkmatig wordt verdeeld.

Tegels lijmen op natte cementdekvloer

Bij het tegelen op een natte cementdekvloer is het cruciaal om de juiste producten te gebruiken. Speciaal ontwikkelde tegellijmen kunnen een goede hechting bieden, zelfs op een nog vochtige ondergrond. Deze aanpak vereist echter ervaring en precisie om problemen te voorkomen.

Voordelen van tegelen op cementdekvloer

 • Duurzaamheid: cementdekvloeren zijn extreem duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder veel onderhoud.
 • Stabiliteit: een cementdekvloer biedt een stabiele basis die het leggen van tegels vergemakkelijkt en zorgt voor een langdurig resultaat.
 • Veelzijdigheid: of je nu keramische tegels, natuursteen of andere materialen kiest, een cementdekvloer is geschikt voor diverse tegelsoorten.

Wanneer tegelen op cementdekvloer?

Het beste moment om te tegelen is wanneer de cementdekvloer volledig droog is. Dit duurt meestal enkele weken, afhankelijk van de dikte van de vloer en de omgevingsomstandigheden.

Kan ik tegels lijmen op natte cementdekvloer?

Ja, met speciale tegellijmen is het mogelijk om tegels op een natte cementdekvloer te lijmen. Dit vereist echter zorgvuldige planning en uitvoering om een duurzaam resultaat te garanderen.

Wat zijn de voordelen van tegens in cementdekvloer leggen?

Het leggen van tegels in een cementdekvloer zorgt voor een sterke en stabiele vloer die bestand is tegen zware belasting en langdurig mooi blijft.

Tegels op cementdekvloer bij Cementdek

Het leggen van tegels op een cementdekvloer is een uitstekende keuze voor zowel esthetiek als duurzaamheid. Door de juiste technieken en materialen te gebruiken, kun je een prachtige en functionele vloer creëren die jarenlang meegaat. Of je nu kiest voor het lijmen van tegels op een verse cementdekvloer of het traditionele proces volgt, Cementdek staat klaar om je te helpen met professioneel advies en vakmanschap. Voor meer informatie of een offerte op maat, neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

 • 2000+ tevreden klanten

 • Binnen 24 uur een scherpe offerte.

 • (zand) cementdekvloeren door heel Nederland