Cementdekvloeren door heel Nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of Whatsapp ons op 085-0041863

zandcement

Zandcement dekvloer

  • zandcement vloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een gratis offerte

  • 1000+ mensen gingen je al voor

Direct gratis offerte

Zandcement

Een zandcement dekvloer dient als deklaag op een ondervloer. Soms noemen we het dan ook wel een ‘smeervloer’ of een ‘specievloer’. Een zandcement dekvloer kan op allerlei manieren worden afgewerkt. Daarnaast is het voor verschillende toepassingen te gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat zandcement ook over vloerverwarming kan worden gebruikt?

Wat is zandcement?

Wat is zandcement eigenlijk? Zoals de naam al zegt, is het een mengeling van zand en cement. Wanneer we het over zandcement hebben, is de verhouding tussen zand en cement 1 op 5 tot 1 op 8. Dit zegt iets over het aantal delen cement. Wat de verhouding precies is, hangt af van de gewenste kwaliteit.

Het idee hiervan is dat het werkt als een stevige deklaag op een ondervloer. Daarom moet het stevig zijn en mag het niet uitvloeien. Zandcement kan dan een goede keuze zijn als deklaag.

Een zandcement vloer: een goede keuze?

Maak je een goede keuze als je een zandcement vloer laat liggen? In de meeste gevallen is het antwoord: ‘Zeker!’ Een dekvloer van zandcement heeft namelijk allerlei voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor een egale vloer, waar later tegels, linoleum of parket op gelegd kan worden.

Het is ideaal om leidingen (zoals waterleidingen en vloerverwarming) in weg te werken. Daarnaast is een van de voordelen van een zandcementvloer dat deze ook op schuine vlakken kan worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer, die altijd op een vlakke ondergrond aangebracht moet worden.

Zodra de vloer droog is, kan deze worden afgewerkt met bijvoorbeeld betonverf. Voor het verven moet de vloer dan wel geschuurd worden. Daarvoor gebruikt de specialist een korrel 100. Wil je weten of deze vloer ook de beste keuze is voor jouw doeleinden? Dan is het een goed idee contact met ons op te nemen.

Zandcement laten leggen: het proces

Als het mengsel klaar staat, kan de vakman beginnen aan het leggen van de zandcement vloer. De professional kan dan het zandcement storten. Met een aluminium of een houten rei, wordt de specie verdeeld over de vloer. Daarna maakt de vakman de vloer mooi vlak met een houten of een stalen spaan. In sommige gevallen is het wenselijk om de dekvloer ook nog wat te schuren. Is de vloer al mooi vlak, dan is dat niet nodig.

Na het aanbrengen van de vloer, moet de dekvloer nog een tijdje drogen. Hoe lang de vloer moet drogen, is dan afhankelijk van de dikte van de vloer. Je kunt een gemiddelde droogtijd van een centimeter per week aanhouden. Is je vloer 4 centimeter dik? Dan kun je het best 4 weken wachten.

Zandcement vloerverwarming

Een zandcement vloerverwarming aanleggen is ook echt een klus voor een vakman. Het is over het algemeen fantastisch materiaal, maar bij een vloerverwarming loop je als doe-het-zelver snel tegen problemen aan. Een vloerverwarming kan ervoor zorgen dat er barsten en scheuren in de vloer komen, omdat het zand in zandcement de warmte niet goed geleid. Daar weet een vakman wel raad mee.

Het materiaal dat onder de slangen van de vloerverwarming komt te liggen, moet dik genoeg zijn. De vloerexpert weet hoeveel er van het materiaal moet worden aangebracht. Daarnaast heeft de expert een wapeningsvezel op voorraad, om de vloer te versterken. Het is een goed idee de vloer stapsgewijs op te warmen. Laat de temperatuur dan een graad per dag stijgen, tot je op het gewenste niveau zit.

Een zandcement dekvloer hoeft niet duur te zijn

Zandcement is een relatief goedkoop materiaal. Dat komt doordat het grootste gedeelte van de mix uit zand bestaat. En natuurlijk geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. De prijs waar je dan ongeveer rekening mee kunt houden, is 5 tot 15 euro per vierkante meter.

Professional inschakelen

Online vind je veel informatie over het storten van een zandcement dekvloer. Toch raden we je het niet aan om het zelf te doen. Het is namelijk veel voordeliger om het te laten storten door een vakman. Een vakman weet namelijk wat hij doet, en brengt de vloer op een efficiënte manier aan. Je wilt ook niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het aan te bevelen gebruik te maken van ons aanbod om de vloer eerst te laten inspecteren.

Doe-het-zelvers lopen het risico dat het aanbrengen van het zandcement mislukt, en de hele vloer er weer uit moet. Dat is zonde van de tijd en zonde van het geld. Door een vakman in te schakelen weet je zeker dat je straks een mooie egale dekvloer hebt.

Wij helpen je graag.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

Cementdek.nl

Kievitsven 92
5249 JK Rosmalen
Tel: 085-0041863

Pampuslaan 75
1382 JM Weesp
Tel: 085-0041863

Openingstijden:

maandag 08:00-20:00
dinsdag 08:00-20:00
woensdag 08:00-20:00
donderdag 08:00-20:00
vrijdag 08:00-20:00
zaterdag 08:00-18:00