Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

cementdekvloer gewicht

Cementdekvloer – gewicht

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 min een offerte op maat

  • 1000+ mensen gingen je voor

Direct gratis offerte

Gewicht cementdekvloer

Wanneer je een cementdek vloer laat leggen, is het gewicht van de vloer erg belangrijk. Het aanleggen van een zware vloer is namelijk ontzettend arbeidsintensief. Een traditionele zandcementvloer aanleggen betekent tillen, smeren en verwerken. Je krijgt er last van rug-, nek- en schouderklachten van. Daarom is het niet aan te raden om zelf een vloer te leggen, afgezien van de vereiste kennis die nodig is.

Gewicht cementdekvloer per m2

Gemiddeld heeft een cementdekvloer een laagdikte van 3 centimeter. Dat komt neer op 60 kilogram per vierkante meter. Bij een laagdikte van 4 centimeter, hebben we het al over 80 kilogram per vierkante meter. 25 kilogram geeft ongeveer 12,5 liter specie.

Het leggen van een vloer is met zulke gewichten echt zwaar werk. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van lichtgewicht materialen. Zo is er bijvoorbeeld lichtgewicht zandcement. Dat bespaart kracht bij het tillen en verwerken van het materiaal. Wel zo prettig voor degene die er mee moet werken. Daarnaast heeft het nog een aantal andere grote voordelen.

Waarom is het gewicht zo belangrijk?

Het gewicht bepaalt hoe gemakkelijk het is om de cementdekvloer te verwerken. Bij een zware vloer is het afreien een enorme klus. Bij een lichtere vloer, gaat dat een stuk makkelijker. Ook zorgt het ervoor dat een vloerverwarming eenvoudig toe te passen valt.

Lichtgewicht dekvloermortel is er al vanaf 10 kilogram zakken. Dat is 2,5 keer zo licht als de traditionele zandcementzak. Die weegt met gemak 25 kilogram. Met lichtgewicht dekvloermortel heb je dezelfde opbrengst als uit de traditionele zak. Daardoor kunnen professionals prettig doorwerken en zich aanpassen aan elke bouwsituatie.

Gewicht en hout

Wanneer de eindvloer van hout is, zal het gewicht van de vloer belangrijk zijn. In veel oude panden is het draagvermogen van een oude houten vloer maar gering. Een vloerverwarming aanbrengen is dan bijna onmogelijk. Een lichtgewicht cement is dan de ideale oplossing voor oudere huizen. Daar wordt dan een lichtgewicht zandcement dekvloer gelegd.


Wil je weten wat voor jouw huis van toepassing is? Laat een professional bij je langskomen. Deze inspecteert de vloer en bedenkt een plan om de aanleg van de cementdekvloer tot een mooi eindresultaat te laten komen.

Wij helpen je graag.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Wil je ook een offerte om een pvc vloer te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

Cementdek.nl

Kievitsven 92
5249 JK Rosmalen
Tel: 085-0041863

Pampuslaan 75
1382 JM Weesp
Tel: 085-0041863

Openingstijden:

maandag 08:00-20:00
dinsdag 08:00-20:00
woensdag 08:00-20:00
donderdag 08:00-20:00
vrijdag 08:00-20:00
zaterdag 08:00-18:00